top of page
  • Foto van schrijverThierry Devresse

Betaal je huis met het mobiliteitsbudget in 2022.
Vanaf 1/1/2022 zullen begunstigden van mobiliteitsbudgetten, indien hun werkgever dit toestaat, hun huisvesting kunnen financieren met de tweede pijler van het mobiliteitsbudget.

Voorheen konden alleen de rentekosten door pijler 2 worden vergoed voor werknemers die binnen een straal van 5 km van hun gebruikelijke werkplek woonden.


Vanaf 1 januari 2022 zijn de rente en de kapitaalaflossing van woninghypotheken terugbetaalbaar voor werknemers die binnen een straal van 10 km van hun gebruikelijke werkplek wonen.


WAAROM IS DIT BELANGRIJK?

In de praktijk worden viermaal zoveel werknemers getroffen door de uitbreiding van de straal van 5 tot 10 KM. Het bedrag dat kan worden terugbetaald, wordt ook met vier vermenigvuldigd.


Telewerken voor meer dan 50% biedt ook een werknemer die meer dan 10 km van zijn werkgever woont de mogelijkheid ervan te genieten!

Een werknemer die besluit geen bedrijfswagen te hebben, kan zijn woning betalen met zijn mobiliteitsbudget. Dit betekent een verhoging van hun netto maandbudget met 300 tot 600 euro!


Voor de werkgever is dit een zeer krachtig instrument om werknemers aan te trekken en te behouden. Nog beter is dat hij, door gebruik te maken van een tool als de Olympus Mobility App, deze bedragen niet hoeft te controleren, te beheren of aan te rekenen op het mobiliteitsbudget: alles gebeurt zonder tussenkomst van de werkgever dankzij de Refundr-functionaliteit*.


*Refundr: verificatie en archivering van betalingsbewijzen, goedkeuring van bedragen, gespreide betalingen op de rekening van de werknemer en geïntegreerde en transparante maandelijkse facturering.

287 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page