top of page
  • Foto van schrijverThierry Devresse

Uw droomfiets of -motor met het mobiliteitsbudget was nog nooit zo eenvoudigVanaf 1/1/2022 zullen begunstigden van een mobiliteitsbudget, als hun werkgever dat toestaat, hun fiets of een ander elektrisch vervoermiddel uit hun mobiliteitsbudget mogen financieren.


Zo kunnen deze werknemers de aanschaf van een fiets, die in verhouding tot hun budget erg duur kan zijn, vervangen door een financiering over een aantal jaren (2 tot 4 jaar).


Waarom is dit belangrijk?

Zo kunnen zij hun droomfiets onmiddellijk aanschaffen zonder te moeten wachten tot hun budget daarvoor groot genoeg is. Als het maandelijks vrije budget van de werknemer tussen 100 en 200 euro bedraagt, zal hij dankzij een financiering van zijn bank een elektrische fiets kunnen kopen zodra hij daartoe besluit. Zonder deze nieuwe functie van het mobiliteitsbudget zouden zij een jaar of langer moeten wachten!

Voor de werkgever is het ook vaak gemakkelijker om de bestelling, de administratie, het vlootbeheer en de facturering van deze fietsen niet te moeten beheren.


Beter nog, door gebruik te maken van een tool als de Olympus Mobility App, hoeven ze deze bedragen niet eens ten laste te brengen van het mobiliteitsbudget: alles gebeurt zonder tussenkomst van de werkgever dankzij de Refundr* functionaliteiten.


*Refundr: verificatie en archivering van betalingsbewijzen, goedkeuring van bedragen, gespreide betalingen op de rekening van de werknemer en geïntegreerde en transparante maandelijkse facturering.


Is dit het einde van bedrijfsfiets leasing ?

Zeker niet, dankzij een fietsleasing hoeft de werknemer geen financiering te bekomen bij zijn bank. Het is een dienst die door de werknemer zeer wordt gewaardeerd en die deel kan uitmaken van de aantrekkings- en retentie-instrumenten van de werkgever.


Bovendien is het leasen van bedrijfsfietsen altijd de beste oplossing in cafetariaplannen en voor alle werknemers die (nog) geen toegang hebben tot het mobiliteitsbudget. Het stelt hen in staat een duurzaam vervoermiddel aan te schaffen tegen een onklopbare prijs.

6 weergaven0 opmerkingen

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page