top of page
  • Photo du rédacteurThierry Devresse

De beste SUV voor het mobiliteitsbudget (veruit).

Gisteren bezocht ik de autofabrikant Lynk & Co in hun "Club" in Antwerpen en ik deel hier mijn "verslag" omdat het een disruptief aanbod is dat gericht is op de mobiliteitsbudgetgebruikers, maar dat ook zou kunnen worden gebruikt om de klassieke leasing te vervangen.


Lynk & Co is een Chinese autofabrikant, een dochteronderneming van de Chinese Geely Group.


Zoals u wellicht al weet, is Geely ook eigenaar van Volvo, Polestar en vele andere merken die niet in Europa aanwezig zijn.

Geely is ook een belangrijke aandeelhouder van de Daimler-groep (9,7% in 2019).


In België is er slechts één automodel beschikbaar bij Lynk & Co: het "01"-model en alleen de PHEV-versie is compatibel met het mobiliteitsbudget.

Deze auto is een SUV, gebouwd op het platform van de Volvo XC40 en met Volvo's T5-motor.

De auto is 12 cm langer dan de XC40 en heeft een langere batterijlevensduur (14,1KW tegenover 10,7KW voor de Volvo XC40 PHEV).


Het is een 261pk SUV, dus hij is krachtig en voldoet aan 95% van de behoeften van een gezin.

Wat is er opmerkelijk aan het Lynk & Co model 01 PHEV:
  • Hij is standaard uitgerust met (bijna) alle opties: panoramisch dak, xenon koplampen, infinite hifi, elektrische zetel (geen leder), adaptive cruise, lane assist, minstens 6 camera's, sensoren rondom, automatisch rijden, elektrische koffersluiting, GPS, enz....

  • De enige te bestellen optie is de trekhaak à 40€ per maand en een te kiezen kleur: blauw of zwart.

  • Hij kan door particulieren "van maand tot maand" worden gehuurd voor een vaste prijs van 500 euro, inclusief verzekering, wegenbelasting en onderhoud (behalve brandstof en elektriciteit), die maandelijks kosteloos kan worden opgezegd met een opzegtermijn van 20 dagen.


  • Hij kan door bedrijven maandelijks worden gehuurd voor een vaste prijs van 500 euro exclusief BTW en inclusief verzekering, wegenbelasting en onderhoud (exclusief brandstof en elektriciteit). Bovendien is de NTD door zijn lage catalogusprijs laag voor een auto in deze categorie.

  • Hij kan worden gekocht voor een prijs van €42.000 inclusief BTW of €34.710 exclusief BTW!

  • Lynk & Co heeft geen dealers of verkopers, het is een 100% web verkoop. Lynk & Co in België is gewoon een "Club" in het centrum van Antwerpen, waar u de auto kunt bekijken en een gratis proefrit van een uur kunt boeken via de website (Drukkerijstraat 18-20). U kunt ook vragen om een auto naar uw werkplek te brengen voor een proefrit.

  • Als u bestelt, hebt u een gemiddelde leveringstijd van twee tot drie maanden.


Reken maar uit, ik heb persoonlijk een Volvo XC40 met vergelijkbare uitrusting en ik betaal meer dan 800 euro per maand over 5 jaar. Lynk & Co is bijna 40% goedkoper en je kunt opzeggen wanneer je maar wilt!

87 vues0 commentaire

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page